Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum

Studie – en beroepenmarkt – en praatcafé op vrijdag 22 maart

11 februari 2019

Tijdens de studie- en beroepenmarkt brengen we onze zesdejaars (en eventueel de vijfdejaars) in contact met oud-leerlingen van het K.A.1. De studenten brengen hun cursussen mee en geven concrete informatie en nuttige studietips over de manier waarop er gedoceerd en geëxamineerd wordt in het hoger onderwijs. Zo krijgen onze leerlingen een realistisch beeld van wat zij straks op de universiteit of hogeschool mogen verwachten en worden ze beter begeleid bij hun grote overstap.

Er worden ook oud-leerlingen uitgenodigd die concrete informatie geven over hun beroep waarvoor de laatstejaars belangstelling hebben. Zo zal men o.a. kunnen vaststellen in welke mate de hogere studies die men wenst te volgen, aansluiten bij het beroep dat men later wil uitoefenen. Deze beroepenmarkt levert een schat aan bruikbare én objectieve informatie op voor onze laatstejaars.

Na de studie- en beroepenmarkt is er een praatcafé waarop alle oud-leerlingen welkom zijn. Daar kan men samen met de voormalige studiegenoten en leerkrachten herinneringen ophalen uit de goede ouwe Atheneumdoos. Afspraak op 22 maart vanaf 19u!