Oudervereniging

De oudervereniging groepeert een aantal geïnteresseerde en betrokken ouders die samen een brug willen bouwen tussen school en gezin. Het is een forum waar ervaringen van ouders gedeeld worden met de directie. Het is een klankbord voor ouders en een belangrijke communicatieschakel met de school.

Enerzijds krijgen de aanwezige ouders uitleg bij de keuzes die de school maakt en informatie uit de eerste hand over uiteenlopende onderwerpen. Anderzijds kunnen ze hun vragen kwijt of standpunt uiten rond zaken die ze als ouders belangrijk vinden. Het kan zijn dat de oudervereniging zelf het initiatief neemt om een sociale, informatieve, culturele of ludieke activiteit mee vorm te  geven. We denken aan projecten zoals “veilig op weg” of “een fietsherstelplaats”.

Elke geïnteresseerde ouder is welkom. We werken niet met lidmaatschap of verkiezingen. Er is één ouder die de werking coördineert en in beurtrol maakt een andere ouder een kort verslag. Dit verslag kan elke ouder die in het begin van het schooljaar zijn interesse betoond heeft, op Smartschool nalezen.

Jouw mening als ouder is belangrijk voor een goede werking van de school. Aarzel niet om te komen naar een bijeenkomst of neem contact op met Frank Dumarey.