Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum

Het K.A.1 zet zich in voor kansarmen in Kovalam, Zuid-India

Het project KA 4 Kovalam

Na 3 succesvolle edities in 2014, 2016 en 2018 gingen enkele leerlingen uit het K.A.1 Brugge Centrum met 4 begeleiders normaal gezien opnieuw vrijwilligerswerk doen voor Sebastian Indian Social Project (SISP) tijdens de paasvakantie van 2020. Jammer genoeg heeft de coronacrisis daar een stokje voor gestoken. Dat weerhoudt ons er echter niet van om de mooie opbrengst met alle liefde naar daar te sturen.

SISP is een non-profit organisatie die werkt in het uiterste zuiden van India en zich inzet om de levenskwaliteit van de allerarmsten in deze regio te verbeteren zonder onderscheid te maken tussen klassen of religie. Er is ook bijzondere aandacht voor de rechten en noden van kinderen en vrouwen.

Evenementen

Opbrengstenteller 2020: € 20617,38

Om SISP financieel te steunen, organiseerden we in de loop van het schooljaar enkele activiteiten waaronder:

Inleefreis naar India

Van 3 april tot 18 april 2020 trokken we normaal gezien met 21 leerlingen naar India en gingen we vrijwillig werken bij SISP. Ondanks het feit dat de coronacrisis ons verhinderde om te gaan, kun je alles volgen via onze Facebookpagina: KA4Kovalam.

Ons doel

In 2014 bouwden we een skateramp, in 2016 schilderden we de school van SISP in een fris kleurtje en voorzagen we een 30-tal families van proper waterIn 2018 lag de focus op het verder plaatsen van waterfilters bij de allerarmste begunstigden van SISP.

Bekijk hier de realisaties en het werk van onze leerlingen in 2014, 2016 en 2018!

Info

Ook jij kan SISP steunen, bekijk de reportage van Sofie Peeters met Jelle Rigole, oprichter van Kovalam Surfclub:

Dit is een video over de Kovalam Skateclub:

Blog