Het K.A.1 bruist van projecten georganiseerd voor en door leerlingen

Debatwedstrijd in Gent op 10 februari: een nieuwe lichting kritische burgers komt eraan

Kill them with a smile, zo besloot presentator en dagvoorzitter, Dicky Antoine, het instructiemoment net voor de debatwedstrijd zou starten. Het is ondertussen een jaarlijks terugkerende activiteit aan ons Atheneum: leerlingen trainen regelmatig op woensdagnamiddag voor een deelname aan de Benelux Debatcompetitie. Ook dit jaar was er een team van debaters die onze school vertegenwoordigde op de debatwedstrijd in Gent op zaterdag 10 februari.

Workshop tegen pesten

27331787_1122602507870304_4611871034403958178_n

Gisterenmiddag stond in het teken van pesten, of beter: tegen pesten. De leerlingen van het derde jaar kregen interactieve workshops over vormen van pestgedrag en hoe je ertegen te wapenen. Op het einde sloot Oona Wyns, grondlegger van het project Peer Support Vlaanderen en ‘Neen tegen pesten’, de middag af met een pakkende getuigenis.

KA Quiz op zaterdag 10 maart

Event-Quiz

In maart is het alweer tijd voor de KA QUIZ met dit jaar de twaalfde editie. Niet te geloven dat onze eerste editie alweer dateert van 2007! Ook dit jaar weer de vertrouwde formule: zeven quizrondes, veel ‘leute’ en winnen of niet, iedereen neemt een prijs mee naar huis.

Poëzieweek op straat

foto gedichtendag

In het kader van Gedichtendag trok een aantal derdes vorige week vrijdag de Brugse binnenstad in om toevallige passanten te laten proeven van een vleugje poëzie. Naar jaarlijkse traditie fungeerden onze leerlingen daarbij als levende ‘jukeboxen’. Voorbijgangers konden ook nu weer kiezen uit drie gedichten die ‘live’ te berde werden gebracht. Met werk van o.a. Peter Verhelst, Maud Vanhauwaert en Herman De Coninck slaagden onze leerlingen er opnieuw in hun eigenzinnige stempel te drukken op dit feest van de poëzie.

Kerstontbijt alweer een succes

Het kerstontbijt was alweer een succes!

Op de laatste schooldag voor de kerstvakantie werd traditiegetrouw een kerstontbijt georganiseerd. Dit gebeurde ten voordele van het Indiaproject “KA 4 Kovalam”, waarvoor een twintigtal leerlingen en enkele begeleiders in de paasvakantie al voor de derde keer naar India reizen om vrijwilligerswerk te doen voor het Sebastian Indian Social Project (SISP).

Play 4 Kovalam spelletjesdag op 27 januari

Spelletjesdag knipselHier komt de volgende actie t.v.v. van KA 4 Kovalam: een spelletjesdag! Doorlopend van 14u tot middernacht, de toegangsprijs is 5 euro voor de ganse dag, we zorgen voor vers bereide pizza als ideale spelletjesmaaltijd. Meer info …

Populisme op academisch niveau

Sabbepenning 2017

De uitreiking van de jaarlijkse Sabbepenning op vrijdag 17 november betekende voor de ene een déjà-vu, voor de andere een vooruitblik op de nabije toekomst. Er stond immers een lezing op het programma waarbij politicoloog professor Carl Devos het thema ‘populisme in de politiek’ besprak. Voor een deel van het publiek was het jaren geleden dat ze nog een hoorcollege van een professor volgden. Voor de leerlingen van het zesde jaar was het anderzijds een eerste kennismaking met de academische wereld.

U was talrijk aanwezig op de oud-leerlingendag 2017!

22791866_1565010640222455_276005722679466846_o

Ook dit jaar was er weer een oud-leerlingendag op school waarbij de promoties van de jaren 1997, 2002, 2007 en 2012 in de bloemen werden gezet. Zij kregen een glas aangeboden van de Vriendenkring en nadien konden ze ook met andere promoties klinken op de talrijke herinneringen uit vervlogen en minder vervlogen tijden. Een fijn weerzien!