Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum

Op de drempel van het studentenleven…

24 maart 2016

DSC_0113Het is moeilijk te zeggen wat er meer bemoedigend is. Er is enerzijds het enthousiasme van onze laatstejaarsleerlingen op zoek naar de juiste opleiding hoger onderwijs. En anderzijds zijn er de talrijk opgekomen oud-leerlingen die met veel plezier hun oude school bezoeken om de zesde- (en soms ook vijfde)jaars uitleg te geven over hun studierichting.
Hoe dan ook, het moge duidelijk zijn dat de studie-en beroepenmarkt van 18 maart jl. opnieuw een voltreffer was. Die jaarlijkse avond, ondertussen een begrip in het KA1, stoelt op een eenvoudig maar zeer doeltreffend principe: elke laatstejaarsleerling geeft in de maand januari zijn of haar keuze van studierichting door. Vervolgens gaan mevrouw Weytens en mijnheer Neyt aan het bellen, mailen, facebooken naar hun ondertussen rijk bestand van oud-leerlingen. Die worden uitgenodigd en tonen, gewapend met hun syllabi, de leerlingen de hopelijk juiste weg. De reacties van de leerlingen zelf waren positief over het resultaat: voor enkelen vormden de gesprekken helaas het begin van slapeloze nachten, maar voor de meesten vooral een bevestiging van hun keuze.

En zo begeleidt de school de laatstejaarsleerlingen stilaan naar het einde van een belangrijk hoofdstuk in hun leven en opent ze een kier naar een nieuw en ongetwijfeld opnieuw boeiende passage. De toekomst lacht hen toe.