Koninklijk Atheneum 1 Brugge Centrum

Het K.A.1 behaalt label van ‘Fair Trade School’!

12 februari 2015

Amper 4 maanden na het opstarten van een Fair Trade winkeltje op school, hebben we het label van ‘Fair Trade School’ in de wacht gesleept! We toonden ons een goede leerling en slaagden met brio voor de drie criteria van de Noord-Zuiddienst Stad Brugge. Op dinsdag 10 februari overhandigde de OCMW – schepen de heer De Fauw aan de leerlingen van onze 4de handel het felbegeerde label.

Een eerlijk loon, menswaardige en milieuvriendelijke werkomstandigheden voor de producenten in het Zuiden, dat is waar Fair Trade voor staat.

In de aanloop van de opstart van een winkeltje met Oxfamproducten op school, brachten de leerlingen van 4 handel een werkbezoek aan de Dash&Carry te Sint-Andries. Elke vrijdag staan ze in het schoolrestaurant trouw op post om hun waren aan te prijzen en te verkopen. Naast de verkoop verzorgen ze ook het beheren van de voorraad en het bijhouden van de boekhouding.

De school maakt er een punt van om bij tal van gelegenheden Oxfamproducten aan te bieden. Zo werd tijdens de ItaliĆ«-avond eind oktober de wijn gekozen uit het Oxfamgamma. Tijdens het kerstontbijt, de debatwedstrijd en de oud-leerlingenreĆ¼nie werden Fair Trade koffie en fruitsap geschonken.

Dat we onze inspanningen beloond zien, is meegenomen, maar belangrijker is het besef dat we bijdragen aan een betere, eerlijkere wereld!